Válaszd az Expressone szállítást, és kérd csomagod házhoz vagy az ország több pontján lévő átvevőhelyre. Szállítási időpontot rugalmasan tudod változtatni az Expressone oldalán! 

Ügyfélszolgálati email cím 0-24h; luciferlove.hu@gmail.com

 

Blog
2022.06.29 15:39

Hány kalóriát égetünk el szex közben?

Hány kalóriát égetünk el szex közben?

Hány kalóriát égetünk el szex közben?

Sok ember számára a testmozgás csak erőltetett, és egyáltalán nem élvezik. De van egy másik lehetőség is, valami, amivel elégethet néhány plusz kalóriát. Hogyan lehet élvezetesebbé tenni a plusz kilók leadását?

A kalóriaégetést nemcsak a fitneszteremben vagy futással lehet gyakorolni. Ha ön is szereti a rendszeres (és ideális esetben hosszú) szexet, az is segíthet a nem kívánt kilók leadásában.

A szex egészségügyi előnyei

A szex, mint egyfajta kardió, jótékonyan hat a megjelenésünk vagy a pszichénk javítására. Mivel ez egyfajta kardió edzés, hatékonyan segíti például a jobb szívműködést is. Ugyanakkor a kardio szakértők azt javasolják, hogy legalább 30 percig végezzük ezeket a tevékenységeket. Csak az említett fél órán túli időnek van igazán jótékony hatása a szív- és érrendszerünkre.

A főszerepet az idő játssza

A szexuális együttlét valóban segíthet a fogyásban. Egy egyszerű "gyors szex" biztosan nem hoz nagy változásokat, mert a lényeg az idő. Különböző okok miatt nehéz lehet több menetben egymás után elmerülni, de a szex hatékonyan meghosszabbítható ismételt csúcspont nélkül is.

Hogyan lehet tehát meghosszabbítani? Például az előjáték segíthet. Ez alapvetően egy biológiai folyamat, mivel az előjáték általában nagyobb izgalmat jelent. Logikusan a szív gyorsabban dolgozik a nagyobb izgalom során, ezért minden további aktivitás növeli a kalóriaégetést.

luciferlove.hu/spl/968364/Korai-magomles

További lehetőségek például: a szexuális pozíciók aktív váltogatása (a férfi és a nő tevékenységének váltása), vagy a csúcspont késleltetése. Egyszerűen minél tovább tart a szex, annál több kalóriát éget el. És ugyanakkor - minél tovább késlelteti a csúcspontot, annál intenzívebb lesz a végén! 

Ezekben a pozíciókban égeti el a legtöbb kalóriát

Az elégetett kalóriamennyiség szempontjából paradox módon a leghatékonyabb pozíció a legáltalánosabb. A hagyományos misszionárius eléggé megterheli a kondíciót, amikor az aktív partner (a fenti) tartja a súlyát. Különösen, ha az aktust úgy gyakoroljuk, hogy közben kinyújtott karokon tartjuk a súlyt.

Egy másik meglehetősen hatékony pozíció ebben a tekintetben a népszerű "kutya-póz". Ebben az esetben a férfi van előnyben, aki akár 120 kCal-t is el tud égetni. Egy nő esetében ez körülbelül 80 kCal-t jelent ugyanennyi idő alatt.

Ha valami igazán nagy kihívást szeretne mint férfi kipróbálni, akkor állva tartsa magán a partnerét. A partnere a karjaival átkarolja a nyakát, a lábaival átkarolja a derekát, és a közösülés szó szerint a fizikai erőjén és kitartásán múlik. Még ha van is elég ereje, a legnagyobb kihívást a stabilitás fenntartása jelenti. Azonban, ha gyakorol, ezt a pozíciót nagyon hatékony kardiópózzá teheti. 

A legtöbb pózban valószínűleg a férfi az, aki aktívabb. Ha egy nő hasonlóan intenzív égetésre vágyik, a cowgirl-póz ajánlott. Ebben a pózban a nő az, aki szinte az összes tevékenységet végzi, és aki a fő irányítást is gyakorolja az intimitások felett. Egy igazán szenvedélyes szeretkezés során ebben a pozícióban egy nő több mint 170 kalóriát égethet el!

Általánosságban elmondható, hogy a férfiak több mint 400 kalóriát égethetnek el egy órányi szexuális tevékenység során. A nők esetében alacsonyabb számokról beszélhetünk, átlagosan körülbelül 300 kalóriáról óránként.