Válaszd az Expressone szállítást, és kérd csomagod házhoz vagy az ország több pontján lévő átvevőhelyre. Szállítási időpontot rugalmasan tudod változtatni az Expressone oldalán! 

9 LIBIDÓGYILKOS ÉTEL, AMIT SZEX ELŐTT SOSE FOGYASSZ, HA ORGAZMUST AKARSZ

9 LIBIDÓGYILKOS ÉTEL, AMIT SZEX ELŐTT SOSE FOGYASSZ, HA ORGAZMUST AKARSZ

2-3 órája még leszaggattad volna a párodról a ruhát, de mire oda juttok, elillan a vágy? Ez korántsem olyan ritka jelenség, mint ahogy gondolnád. Főleg akkor, ha közben beiktattatok egy kis vacsorát vagy közösen nassoltatok valamit, ami kellőképpen visszavetette a libidót. Mert nemcsak vágyfokozó alapanyagok és ételek léteznek, hanem kifejezetten libidógyilkos ételek, úgynevezett anti-afrodiziákumok is. Most ezek közül mutatunk be néhányat.

Mindannyian szeretnénk önfeledten és spontán szexelni, de néha egyszerűen nem érezzük magunkban azt a bizonyos pluszt, ami miatt máris fejest ugranánk a párnák közé. De miért van ez? Még mindig odavagy a párodért, esetleg ezt tervezted az egész randi alatt, mégis inkább a legújabb Netflix-sorozat epizódjainál kötöttetek ki. Na igen, ez egy merőben más típusú Netflix & chill.

Szerencsére nem kell rögtön a legrosszabb forgatókönyvre gondolni

Nem feltétlenül áll a szexmentes végkifejlet mögött megcsalás, elmúló érzelmek vagy unalom. Utóbbi szintén gyakori oka a szexuális étvágy csökkenésének, de ezen akár új szexpózok és helyszínek, némi szexting, esetleg egy párvibrátor, bilincsek vagy a mindkét fél örömét fokozó vibrációs péniszgyűrű közreműködésével is lehet segíteni.

 

2023.04.03 11:51 luciferlove.hu
luciferlove.hu

Persze sok – főként hosszabb ideje együtt lévő – párnak az okozza a problémát, hogy bedarálják őket a szürke hétköznapok és kiveszik az intimitás a kapcsolatukból. Erre remek megoldás lehet, ha újra felfedezitek egymás testét, a lehető legérzékibb módon. Egy ráérős, lassú, a forró pontokat érintő masszázs segítségével. A lágy, mégis határozott érintések csodát művelnek a testtel és a lélekkel egyaránt.

Akkor azonban, ha a fenti problémák egyike sem igaz rád, mert mindent megteszel azért, hogy hosszú távon se lankadjon az erotikus figyelem, lehet, hogy máshol kell keresni a vágytalanság gyökerét. Ahogy az néhány kutatásból kiderült, több mint valószínű, hogy az étrend lehet az, ami negatívan befolyásolja a szexuális vágyat. Mindannyian tudjuk, hogy vannak olyan ételek, amelyek kiemelkedően jó hatással a libidóra - osztriga, eper, fahéj téged nézünk -, de úgy tűnk ennek ellenkezője is igaz.

A vágycsökkenés nyomában: az ok a konyhában keresendő?

Nem véletlenül mondják azt, hogy az vagy amit megeszel. Igaz, ez az esetek többségében inkább a gyarapodó zsírpárnákra vonatkozik, nem a szexuális étvágyra. Az életkor előrehaladtával azonban érdemes figyelembe venni azt is, hogy elfogyasztott ételek hatással lehetnek a tesztoszteron- és ösztrogénszintre. Valamint a többi nemi hormonra is, amelyek kulcsfontosságú szerepet játszanak a szexuális vágy kialakulásában.

Ahogy arról már korábban is olvashattál nálunk, a libidó a szenvedélyes intimitás alapja. Erre lehet szükségünk ahhoz, hogy az ágyban – autóban, zuhany alatt, a konyhapulton vagy az irodában stb. – mentálisan és érzelmileg is maximális élményben legyen részünk, valamint az általános fizikai élmény is a csúcsra járjon.

Az afrodiziákumok egyenesen hozzájárulnak ehhez az állapothoz, a libidó fokozásához. Azonban a libidógyilkos ételek jelentősen rombolják az esélyeket a falrengető szexre, hiszen alacsony/csökkent szexuális késztetést és a szex utáni vágy elvesztését eredményezhetik, például a tesztoszteronszint alacsonyan tartásával.

 

A 9 leggyakoribb libidógyilkos élelmiszer

  1. Alkohol

Oké-oké, ez nem újdonság. Többségünk eleget szexelt részegen ahhoz, hogy tudjuk, kb. 56-szor nehezebb mindkét felet orgazmusra késztetni alkohol befolyás alatt. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a mértékkel fogyasztott alkohol nem károsítja a libidót.

Azonban a túlzott ivás merevedési nehézségeket okozhat a férfiaknál, vagy megakadályozhatja az orgazmus elérését, mind a férfiak, mind a nők esetében. Emellett a túlzott alkoholfogyasztás álmossá és érdektelenné is tehet.

  1. Vörös húsok

Érdekes módon egyes vörös húsok hozzáadott hormonokat vagy antibiotikumokat tartalmazhatnak, amelyek felboríthatják a természetes hormonszintet. Legalábbis akkor, ha nagy mennyiségben fogyasztják. Ami eléggé bosszantó tud lenni, hiszen egy jó randiesten azért nem feltétlen szeretnénk salátán tengődni. (Pedig úgy néz ki, hogy erre lesz szükség…)

De van remény: ha nem is juttok el egy steak-vacsorára vagy tépett sertéshúsos burgerezni, egy nem ennyire tömény sertés vagy marhaétel az egészséges és kiegyensúlyozott étrend részeként még számításba jöhet. (Csak kerüld el köretként a sült krumplit, héjában sült burgonyát és inkább a grillezett / nyers zöldségeknek, salátának szavazz bizalmat.

 

  1. Sajt

Ez az a pont, amikor mi is felkiáltottunk: MIÉRT tiltott listás szinte az összes jó dolog? Mert a sajt nagyon finom, különösen, ha gondosan válogatás eredménye. Azonban a benne lévő összetevők – főként, ha tehéntejből készült finomságokról van szó, megzavarhatják a hormonokat, férfiaknál és nőknél egyaránt. A sajt tehát hatással van a tesztoszteronra és az ösztrogénre, ami viszont csökkenti a libidót.

  1. Menta

A menta meglepő szereplő lehet a listán, különösen, ha figyelembe vesszük a rágógumi vagy menta szükségességét a jó lehelet kapcsán. Ugyanakkor a mentában lévő mentol általában csökkenti a tesztoszteronszintet, ami viszont csökkenti a szexuális vágyat. Pápá mojito!

  1. Kinin

A kinint leggyakrabban olyan italok ízesítésére használják, mint a tonik. Sajnos a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a kinin libidóra is negatív hatással van. Úgyhogy a mojito mellett a Gin Tonikot is lehúzhatjuk az „elfogadható randevús italok” listájáról. Tequila shotok szevasztok.

  1. Csokoládé

Újabb csapás az ízlelőbimbóknak: vessünk keresztet a csokoládés desszertekre is! (Ez már tényleg igazságtalan.) A csokoládé sajnos tele van metilxantinokkal, amelyek letargikussá és álmossá tehetnek bennünket és csökkentik a szexuális vágyat. Talán a szex közben elalvás nem a legjobb módja annak, hogy közöld a partnereddel, mennyire szereted.

  1. Olajban sült ételek

A zsíros ételek nemcsak az egészséges táplálkozás szempontjából károsak, hanem a szexuális vágyainkat is befolyásolhatják. A legtöbb olajban sült ételben található transzzsírok csökkentik a libidót mind a férfiaknál, mind a nőknél. Emellett a férfiak esetében az abnormális spermatermelést is fokozzák.

  1. Mikrohullámú pattogatott kukorica

Bár tökéletes kísérője egy moziestének, ez a snack csökkenti a szexuális vágyat, főleg azok a vegyi anyagok, amelyet a pattogatott kukorica zacskók bélésében használnak fel. Ezek a zacskók perfluor-alkilsavakat tartalmaznak, amelyek csökkentik a spermiumok számát és a női libidót is.

  1. Kukoricapehely

Annak ellenére, hogy a kukoricapehely kiváló reggeli lehet – igaz, ennek ellenkezőjét is hallottuk már –, minden szexuális tevékenység előtt kerüld el messzire. Vagy legalább fűszerezd meg természetes afrodiziákumokkal, például egy csipetnyi fahéjjal, amely felmelegíti a testet (és a szexuális vágyat). Esetleg egy kis mézzel, amely növeli a tesztoszteronszintet és fokozza az ösztrogéntermelést.

Persze van néhány trükk a tarsolyunkban arra az esetre is, ha esetleg nem szeretnél lemondani a kedvenc ételeidről. Vagy koktéljaidról.

Nézz szét a Szexpatika kínálatában, hiszen férfiak – többek között – sperma növelő készítmények és potencianövelő étrendkiegészítők közül válogathatnak, de női vágyfokozókból sincs hiány.

 

Webáruház készítés