Válaszd az Expressone szállítást, és kérd csomagod házhoz vagy az ország több pontján lévő átvevőhelyre. Szállítási időpontot rugalmasan tudod változtatni az Expressone oldalán! 

Illat mint érzelemkiváltó

Hatást gyakorol, elbűvöl, ingerel, emlékezetbe vésődik, migrént okoz, nyugtat, vonz és taszít, izgat és undort kelt, kifejezi a személyiséget ugyanakkor teljesen mellé is lehet fogni vele. Ez pedig nem más, mint az illat, amiből nem árt kiválasztani azt, amelyik a legjobban illik hozzád.

Mi az illat?

 

Információ. Amikor az agy regisztrálja valakinek az illatát, akkor az adott személy kémiai információját dekódolja, ilyeneket például, hogy nő, fiatal, nyugodt, az én típusom. Az illat elárulja, ha valaki ideges, siet vagy valótlant állít. Vagyis az illat érzelmeket közvetít. Komplex összetétel, amelynek a végső formája az életkortól, nemtől, kortól, étrendtől és a parfümtől függ.

 

Milyen szerepet játszanak az illatok az életünkben?

 

Az őskorban segített az embereknek élelemhez jutni, beazonosítani a veszélyt, de ez alapján választottak szexuális partnert is. Ezért van az, hogy az illatot időnként az élet érzékének tartják. Legtöbbünk mintegy 10.000 illatot ismer fel, mivel az illatok a hosszú távú memóriában raktározódnak el, érzelmeket váltanak ki. Sokunk azonnal képes előhívni a hozzá kapcsolódó emlékeket, akár a gyerekkorból is. Például, mire gondolsz először, ha azt hallod, hogy fahéj? Valószínűleg a karácsony jut eszedbe.

Mindenkinek saját illata van?

 

Természetesen. Mindenkinek saját, egyedi illata van, tehát ez olyan, mint az ujjlenyomat. Tavasszal érezzük legintenzívebben az illatokat. Ezért van az, hogy többnyire ehhez az évszakhoz kötik a szerelmet, hiszen az emberek illat alapján kezdenek el egymáshoz vonzódni. A szeretett személy illata mind fiziológiai mind pszichológiai reakciókat is kiválthat, ettől ver szaporábban a szív.

 

Az illatok gyógyítanak?

 

Igen. Az elme- és testgyógyító képességüket az úgynevezett aromaterápiás kezelés során használják. Az olyan illatok, mint a zsálya és a szantálfa pihentetnek. A legnyugtatóbb illatok a levendula, a rózsa, a menta és a boróka. A rozmaring, citrom, muskátli és a grépfrút antidepresszánsként is hatásos. Az illatok jelentősen meg tudják változtatni a hangulatunkat, energiával töltenek fel, vagy otthon érezzük tőlük magunkat.

Az illatok vonzanak embereket?

 

Az emberek nemcsak a kinézet alapján tartanak valakit vonzónak, hanem az egyedi illatok alapján is - a feromonok, természetes vegyi összetevők, az emberi testből választódnak ki és elősegítik a szexuális kommunikációt. A jól összeillő parfümök erősíthetik ezt az hatást.

 

Milyen illatjegyek tehetnek bennünket még vonzóbbá?

 

Már az ókori emberek is tudták, hogy néhány illóolaj és gyógynövény vágykeltőként is használható - vagyis megvan az a tulajdonságuk, hogy serkentik a szexuális vágyat. Hosszú időn át parfümként, fürdőelixírként és masszázsolajként használták. Az érzéki illatok között, amelyek a szexuális vonzalmat táplálják, említhetjük még a borostyánt, pacsulit, pézsmát, kardamomot, csillagánizst, vetivert, szegfűszeget, szantálfát és a rózsaolajat. A fűszerek is kiváló vágykeltők: gyömbér, fahéj, vanília vagy kardamom. Ezek közül a vanília a legerősebb férfivonzó illatjegy.

Randira készülve hogyan lehet tartóssá tenni az illatot?

 

A leghatékonyabb módszer az illatrétegezés technikája, ami ugyanazon illatjegyeket tartalmazó testápoló, dezodor és parfüm együttes használatát jelenti. Szórd a parfümöt bizonyos testrészekre, mint például a nyakra, csuklók belső felére, fülcimpa mögötti területre. Az egyes testrészeken a bőr eltérően reagál az illatokra és eltérő mértékben árasztja azt, hosszantartóvá téve így az illatot. Ezek azok a pulzuspontok, amelyek hőt adnak le, ezáltal az illat fokozatosan kerül a levegőbe a nap során, így meghosszabbodik a tartósságuk is.

2023.06.07 08:47

 

 

 

Webáruház készítés