Válaszd az Expressone szállítást, és kérd csomagod házhoz vagy az ország több pontján lévő átvevőhelyre. Szállítási időpontot rugalmasan tudod változtatni az Expressone oldalán! 

Ügyfélszolgálati email cím 0-24h; luciferlove.hu@gmail.com

 

Blog
2022.07.22 16:55

Mi a különbség vibrátor és dildó között?

Mi a különbség vibrátor és dildó között?

Sokszor találkozunk a kérdéssel hogy igazából mi a különbség a dildó és a vibrátor között? Akik (még) nem járatosak a szexuális játékszerek világában nem feltétlenül vannak tisztában ezzel. Mindkét eszköz maszturbálásra használható, de míg a vibrátorok rezgő stimulációt is alkalmaznak, addig a dildók rezgés nélkül kényeztetnek.

A dildó

A dildó (műpénisz, dong, műfarok, műfasz) fallikus formájú erotikus játékszer, amit kifejezetten a nemi aktus, a behatolás szimulálására használnak. Éppen ezért a leggyakrabban az élethű formájú, valósághű anyagokból készülő műpéniszekkel találkozhatunk. Élethű megjelenéssel, hangsúlyos makkal, erezett felszínnel. A műpéniszek a szexuális aktus imitálására szolgálnak, így a gyártók mindent megtesznek hogy a lehető legélethűbb élményt tudják biztosítani. Nagy figyelmet fordítanak a selymes bőrszerű anyagokra, a tökéletesen életű formákra. A dildókat azoknak ajánljuk, akik a hüvelyi orgazmus elérésére vágynak.

Természetesen nem csak élethű dildók léteznek, találkozhatunk extrém (vagy éppen egyszerű) formákkal, és az anyaguk is változatos. A bőrszerű puha anyagokon kívül, találkozhatunk fémből, üvegből, vagy akár fából készült dildókkal is.

Mivel a stimulációért egyedül a dildó formája és mérete a felelős, sokan előnybe részesítik a nagy méretű műpéniszeket, vagy a tapadókorongos kialakításúakat, amik igen változatosan, sokféle pózban használhatóak. (Feltapaszthatóak csempére, a kád szélére, tükörre, vagy bármilyen sima felületre…)

A vibrátor

A dildókkal ellentétben a vibrátorok nem kizárólag a férfi nem szerv helyettesítését szolgálják. Bár ezek között is szép számmal találhatunk élethű formájú, bőrszerű anyagból készített realisztikus vibrátort, itt mégis a hangsúly a vibrációs stimuláción van. A vibrációnak köszönhetően változatosabban használhatóak mint egy műpénisz, többféle ingert váltanak ki, nagy élvezeteket és intenzívebb orgazmust nyújthatnak.

A vibrátorok formája, kialakítása sokkal változatosabb. Az egyszerű rúdvibrátoroktól, a G-pont stimuláló vibrátorokon át a realisztikus vibrátorokig óriási termékpalettával találkozhatunk. Mindegyik típus egy kicsit más ás más. Vannak melyek a csikló izgatására helyezik a hangsúlyt (pl: csiklóizgató vibrátor, mini vibrátor), van ami belső stimulálóként működik. És természetesen szép számmal találhatunk olyanokat ami mindkettőt ellátja, akár külön külön, vagy akár egyszerre.

Egy másik fontos kérdés, amely talán nyilvánvalónak tűnhet elsőre, de mégis fontos megemlíteni, az az, hogy mi is az a vibrátor? 

A vibrátorok értelemszerűen rezgéssel próbálnak gyönyört okozni. Először az 1880-as évek végén bukkantak fel, és orvosi eszközként használták. Valójában a rezgéstechnikát a fejfájástól kezdve a fogyásig, mindenre kiterjedő gyógyírnak tekintették. Ezek az állítások később hamisnak bizonyultak – ám a 20. század fordulóján a vibrátorok egyre elterjedtebbé váltak, és nagy mértékben megnövekedett használóinak a száma.